Actuele Virusinformatie.

Aan de rechterkant van deze pagina vindt u een lijst met virussen die op dit moment het meest actief zijn. Voor meer informatie over een virus klik op de naam van het virus.
 

Wat is nu eigenlijk een virus ?
De meest korte omschrijving is eigenlijk dat een computervirus een stukje code is wat zich kan vermenigvuldigen, en in principe altijd schadelijk is voor je pc. voor uitgebeide informatie over virusen zie kijk dan op www.virushelp.nl

Wat is een hoax/nepwaarschuwing?
een Hoax, of op zijn nederlands een nepwaarshuwing is een e-mail bericht dat je probeert iets wijs te maken wat niet zo is. Meestal zijn deze te herkennen aan het feit dat er ergens gevraagd wordt het bericht aan iedereen die je kent door te sturen. DOE DIT NIET. Licht wel de verzender in dat ie genept is. voor meer informatie zie www.nepwaarschuwing.nl

Wat is Spyware ?
Spyware is een spion welke meestal in gratis software verwerkt zit. Als gebruiker van dergelijke software wordt je in de gaten gehouden wat betreft je surf gedrag, software gebruik etc..
Dergelijke gegevens worden doorgestuurd naar de makers van het gratis programma, meestal leveranciers van produkten op internet. Dmv analyseren van deze gegevens kunnen zij hun produkten en internet strategie aanpassen om de verkoop te bevorderen.
Het is in iedergeval geen prettig idee dat gegevens over jouw surf gedrag en software gebruik doorgestuurd worden naar leveranciers en gebruikt worden voor analyse.
Voordat je gratis software installeert kun je online controleren of het programma op de lijst voorkomt van bekende spyware programma's. Deze controle kun je uitvoeren op: